default_title="Projects" default_description=""

You are not logged in

DCD Design Cost Data

Projects


Hall Student Union at Central Community College - Hastings, Nebraska

Posted: December 27, 2022 | Projects

This 42,000-square-foot remodel/new addition involved remodeling and connecting two separate buildings, with one building being the original mess hall from 1942 and the other being a 1980’s postmodern building. The two buildings are separated by approximately 40 feet. A new "link" was designed to connect the two buildings.  The link is composed mostly of limestone veneer, a common material found on campus, and a custom steel curtain wall that allows daylight and views throughout. On the 1940’s side, existing ceilings and framing were removed to expose original wood trusses, and new aluminum clad wood windows replaced infills, opening the windows back to their original size and style. On the 1980’s side, an aluminum storefront was used to provide natural daylight deeper into spaces. Dynamic ceiling designs and bright colors were used to attract and stimulate student activity. A very popular feature is a snack bar that provides coffee, snacks, and meal options outside the designated cafeteria times. 

[Read More]


CSULB Housing Expansion Phase 1, Parkside North - Long Beach, California

Posted: November 30, 2022 | Projects

Parkside North is the first new housing building at California State University, Long Beach, in 34 years. The four-story glass and wood “smart” building is certified LEED® Platinum Net Zero. It features a blue and yellow wave-like metal façade on two outside walls, adds 472 beds to The University’s housing complex, which has three other multi-building villages. The 121,852-square-foot building is an air-conditioned general housing building and has three elevators. There are three shared kitchens (located on the 2nd, 3rd, and 4th floors) for residents, as well as multiple study lounges, a gaming room, and a living room on each floor. Parkside North also has two courtyards and a rooftop terrace. The laundry facility and multipurpose room is located on the first floor. The building will create as much renewable energy as it uses, and features reclaimed water and a solar rooftop terrace that aims toward reaching the CSU’s carbon neutrality 2030 goals. With its warm, homey touches, sustainable features and study-oriented spaces, Cal State Long Beach’s Parkside North Residence Hall provides students with a modern new place to call home.

[Read More]


CSU FRESNO Lynda & Stewart Resnick Student Union -Fresno, California

Posted: November 23, 2022 | Projects

After a historic vote last year by Fresno State students to build a new student union, philanthropists and entrepreneurs Lynda and Stewart Resnick, owners of The Wonderful Company, have made a $10 million investment to make this new facility a reality.  The 84,000-square foot Lynda and Stewart Resnick Student Union, includes dynamic and interchangeable meeting spaces, dedicated spaces for student organizations, and a relaxing outdoor terrace that can be used all year round.

[Read More]


Apex Tenant Fit Out - Bethlehem, Pennsylvania

Posted: November 14, 2022 | Projects

This 2,700-square-foot tenant fit out was undertaken to provide privacy options and a brand "personality" to the top floor of a commercial office building.  The materials chosen for this renovation were all sustainable and sourced locally.  The renovation also focused on maximizing the transmission of natural light to all workspaces. 
 

[Read More]


Manna Conejo Valley Food Bank - Thousand Oaks, California

Posted: November 9, 2022 | Projects

In desperate need of more space and upgraded facilities, the Manna Conejo Valley Food Bank selected a new site that included an existing church originally built in the 1940s. The remodel and addition provided 7,076 square feet of space to be utilized as a food pantry — including a basement for storage. The facility features new mechanical equipment, electrical service, accessible restrooms, and a service ramp. A new material lift was installed in the storage area to enable easy transport of food from the basement to the food pantry above it. Exterior improvements included a new courtyard, landscaping, parking lot, and sidewalks. 

[Read More]


Search