default_title="Projects" default_description=""

You are not logged in

DCD Design Cost Data

The #1 Industry Source for Actual Square Foot Cost Data


Projects


Library Connection at Southcenter

Posted: November 16, 2018 | Projects

The library in the Southcenter Mall was first established a decade ago. The existing library had a deep and narrow “L”-shaped floor plan which compromised the interior layout. Two small and separated entries diffused the library’s presence, and adjacent stores and activity obscured its visibility. This project has fully remodeled the existing library, expanded it into an adjacent corner retail space, and worked to rebrand and establish a new and prominent library façade inside the mall.

[Read More]


Johnston High School

Posted: November 12, 2018 | Projects

The new Johnston High School was created out of a thorough and enlightening design process that involved faculty, students, parents, community leaders, administration, and design professionals working collaboratively to develop the new framework for a learning environment that would support engaged learning and multiple learning styles.

[Read More]


Boys & Girls Club of Bartlesville

Posted: November 6, 2018 | Projects

The Boys & Girls Club of Bartlesville, Oklahoma, is a non-profit organization. Money for the $5,000,000+ project was all donated by the local community – including several donors from private and local business sectors. A great deal of fundraising was involved in making this project happen for the children in Bartlesville and surrounding communities. The project included the demolition of the old 1950s building and replacing it with a new state-of-the-art 30,000-square-foot pre-engineered metal building with a complete site overhaul. The project was built in three phases over the course of 1½ years.

[Read More]


UPMC Hampton Outpatient Center

Posted: November 1, 2018 | Projects

The UPMC Outpatient Center and Medical Office Building in Hampton Township, located north of Pittsburgh, Pennsylvania, brings an enhanced, neighborhood healthcare experience to local patients. Instead of a dark “strip-mall”-type medical setting with low ceilings and crowded waiting rooms, this new building has spacious waiting areas in a glass atrium that lets in an abundance of natural light.

[Read More]


Aerzen USA Expansion

Posted: October 29, 2018 | Projects

Ten years after designing Aerzen’s U.S. headquarters using principles of lean manufacturing and organic/anthroposophic design, Re:Vision Architecture worked with Aerzen on a major expansion to yield a total of 15,000 square feet of office area and 50,000 square feet of manufacturing. 

[Read More]


Search